Dacă în București, Cluj sau Sibiu era de așteptat ca partidele din opoziție să înregistreze rezultate spectaculoase, iată că nici clasice fiefuri PSD, precum Craiova, nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor.

Astfel, în orașul păstorit de Olguța Vasilescu, USR a înregistrat 29,08%, în vreme ce liberalii au atras 21,26% din voturi. Practic, împreună, cele trei formațiuni din opoziție au reușit să strângă mai bine de jumătate din numărul total de voturi și, la următoarele runde de alegeri, o posibilă alianță între cele trei, precum și revenirea la alegerile în două tururi la primari, o poate face pe Olguța Vasilescu să piardă influența strânsă de-a lungul timpului.

Fostul ministru al Muncii încearcă totuși să vadă fața plină a  paharului, declarând că, vorbind strict pe numărul de voturi, PSD a reușit un scor bun, însă procentajul este atât de mic din cauza prezenței foarte mari la urne.

“Neașteptat, rezultatul alegerilor. Neașteptat, dar pe o prezență atât de mare la vot, foarte posibil. Dacă ne uităm în numărul de voturi pe care PSD-ul îl va avea după numărare, raportându-ne exact la scorul care este dat de aceste sondaje de opinie, rezultă un număr mai mare de voturi față de data trecută, dar pe o participare foarte mare la vot. Așa a dorit electoratul, așa s-a întâmplat. Poporul are întotdeauna dreptate”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.