Firma Sysware Systems Integration şi asocierea Siveco România, Altfactor şi Omnilogic au depus oferte pentru furnizarea către Ministerul Comunicaţiilor a unui sistem IT destinat creşterii performanţei activităţilor funcţionarilor publici, contract estimat la 6,01 milioane de lei, cu TVA inclusă.

„Procedura aplicată este licitaţie restrânsă accelerată. Estimăm finalizarea procedurii de atribuire în termen de 60 de zile”, se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

MCSI este la a treia încercare de atribuire a contractului.

Prima procedură de licitaţie a fost iniţiată în 16 aprilie, când a MCSI a publicat pe www.e-licitatie.ro anunţul de participare.

Deschiderea ofertelor era programată pentru 30 aprilie, dar autoritatea contractantă a anulat licitaţia cu două zile înainte de expirarea termenului, motivând decizia prin faptul că „documentaţia de atribuire necesită modificări majore de conţinut fără de care procedura de atribuire ar fi afectată”.

Al doilea anunţ de participare a fost publicat în 12 mai, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost programat pentru 25 mai.

Licitaţia a fost anulată în 6 iulie, potrivit datelor publicate pe site-ul www.e-licitatie.ro, în baza unei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Denumit „eAcademie pentru funcţionari publici”, proiectul va fi finanţat din fonduri structurale şi urmăreşte creşterea performanţei activităţilor specifice ale funcţionarilor publici, condiţie esenţială pentru prestarea unui serviciu public la nivelul exigenţelor europene în domeniu, care să raspundă necesităţilor tuturor comunităţilor din România, se preciza în caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro.

„Procesul de instruire existent presupune forme de învăţare atât prin instruiri interne cât şi externe, pentru perfecţionarea iniţială şi continuă a funcţionarilor publici. Se estimează un număr de 66.000 de cursanţi anual pentru sistemul eLearning (aproximativ 10% din numărul total de funcţionari publici)”, se mai spune în documentaţie.

Lucrările se vor încheia peste şapte luni de la data atribuirii contractului, potrivit datelor din caietul de sarcini.

SURSA: Mediafax