Clienții McDonalds vor putea bea în continuare sucuri la dozator, cu gheață, unul dintre produsele cele mai vândute ale lanțului, informează un mesaj transmis Capital de către operatorul local al lanțului, Premier Restaurants.  Acest produs fusese interzis la comercializare de către o decizie a ANPC, luată în urma unor nereguli găsite la un alt lanț de restaurante fast-food. 

 

Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în România, a solicitat un punct de vedere al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA), privind necesitatea unei autorizări suplimentare pentru desfășurarea activităților de preparare a băuturilor răcoritoare precum și producerea și folosirea gheții. Această solicitare s-a făcut ca urmare a deciziei Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) de a opri temporar activitățile de preparare, utilizare și comercializare a băuturilor răcoritoare la dozator și a gheții de uz alimentar, motivând că Premier Restaurants nu deține autorizările necesare. Răspunsul DSVSA, autoritatea competentă pentru acreditare, confirmă ceea ce Premier Restaurants a susținut de la început: „activitățile de preparare a băuturilor răcoritoare precum și producerea și folosirea gheții numai în cadrul restaurantelor dumneavoastră, NU se înscriu în categoria activităților pentru care este necesară autorizarea/înregistrarea sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor SUPLIMENTAR, aceste activități fiind circumscrise activității de alimentație publică, activitate care este deja înregistrată sanitar – veterinar la DSVSA București”, arată mesajul transmis Capital

Prin urmare, Premier Restaurants transmite că are toate autorizările necesare și nu este obligată să obțină autorizări speciale pentru producerea băuturilor răcoritoare sau a gheții.

ANPC a revenit, după patru zile, asupra deciziei anunțate marți (21.10.2019) și a permis Premier Restaurants „să desfășoare activitățile de preparare, utilizare și comercializare a băuturilor răcoritoare la dozator și a gheții”.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 150 de restaurante în locații importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 80 de restaurante în 24 de orașe.