Monica Pop a explicat că trebuie luate măsuri urgente împotriva gripei, menționând că riscul de contaminare e foarte mare pentru cei care nu au virusul. Avertismentul vine în contextul în care întreaga Europă este amenințată de virusul mortal din China! Coronavirusul a făcut deja 26 de morți, iar numărul celor care au contractat virusul a depășit 800 de persoane, numai în China.

Celebrul medic a vorbit în detaliu, pe pagina sa de Facebook, despre măsurile care trebuie luate împotriva gripei

E prăpăd la camerele de gardă din spitale

”S-A GINDIT CINEVA?! IN TIMPUL EPIDEMIILOR ar trebui ORGANIZATE IN POLICLINICI CABINETE de PERMANENTA PE SECTOARE, cu medici (de familie, pediatri, internisti, infectionisti) și asistenti!

Daca nu se vrea ca numarul pacientilor cu gripa sa se multiplice necontrolat, ar trebui puncte de permanenta. In unele policlinici, unde oricum e „închis” noptile si de vineri pîna luni. Altfel, la camerele de gardă din spitale e „omor”, iar riscul de contaminare e foarte mare pentru cei care nu au virusul.

E un sacrificiu si un eroism, dar asta ne e meseria! Cu recuperarea orelor lucrate in plus și/sau cu plata! Trebuie o alocatie bugetara specială pentru asa ceva! Oricum ar costa mai putin decit spitalizarea si tratamentul unui numar foarte mare de pacienti! Si, SE POATE!”, a scris medicul Monica Pop pe Facebook.

Bilanțul este dezastruos

Un ultim bilanţ anunţat de autorităţile chineze, 26 de persoane au murit din cauza virusului apărut în oraşul Wuhan. În total, au fost confirmate 830 de cazuri în China. În momentul de faţă, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum şi în teritoriile chineze Hong Kong şi Macao.