Vicepremierul Marko Bela va coordona Departamentul de Afaceri Europene, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, preluând astfel atribuţii similare celor exercitate de fostul vicepremier Dan Nica.

Atribuţiile vicepremierului au fost stabilite printr-o ordonanţă de urgenţă, aprobată săptămâna trecută de Executiv, în prima şedinţă după votul de învestitură.Cele două Autorităţi avizează preţurile plătite de populaţie pentru gaz, energie electrică şi energie termică.

Actul normativ mai prevede că vicepremierul dispune de un aparat de lucru propriu, finanţat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, şi este ajutat în activitatea sa de unul sau mai mulţi consilieri de stat şi secretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru, la propunere viceprim-ministrului.

Boc va coordona grosul agenţiilor

Primul-ministru, printr-un consilier de stat, va coordona activitatea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Inspectoratului de Stat în Construcţii, AVAS, Oficiului Naţionale pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Naţionale, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Agenţiei Naţionale Anti-Doping şi Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

Actul normativ stabileşte totodată ca la conducerea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul este condus de un şef de departament, cu rang de ministru, care participă la şedinţele Guvernului. El este ajutat în activitate de unul sau mai mulţi secretari de stat.

SURSA:Mediafax