Marius Vizer a vorbit despre situația în care se află Federația Română de Judo. Cozmin Gușă susținea în trecut că ar fi stabilizat federația, însă președintele IJF nu este deloc de acord cu această declarație.

Marius Vizer spune că rezultatele au dispărut de când Gușă a ajuns șeful FRJ

În primul rând, el a subliniat că Federația Română de Judo nu are niciun judoka calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. În acest context, el spune că rezultatele importante „au dispărut cu desăvârșire” de când Cozmin Gușă a ajuns șeful FRJ.

Mai mult, el subliniază că situația este precară la capitolul susținere financiară. Totodată, imaginea pe plan național și internațional este „praf”, explică Marius Vizer, deoarece este asociată cu „imaginea unuia ca Gușă”.

„Despre ce stabilizare vorbim, dacă Federația nu are niciun judoka calificat la Jocurile Olimpice de la Paris ?! De când Cozmin Gușă a ajuns șeful FRJ, rezultatele importante, practic, au dispărut cu desăvârșire. La capitolul susținere financiară, situația este precară, iar imaginea pe plan național și internațional este praf, deoarece este asociată cu imaginea unuia ca Gușă. Când nu ai nicio viziune, nu poți vorbi despre viitor – a dovedit-o prezentul!”, a declarat Marius Vizer, într-un interviu pentru Fanatik.

Marius Vizer
Marius Vizer SURSĂ FOTO: International Judo Federation

Președintele IJF este de părere că Cozmin Gușă a trădat judo-ul

De asemenea, președintele IJF a spus și că Cozmin Gușă a „inventat și promovat” un conflict fals cu el. În opinia lui, scopul ar fi fost să deturneze atenția de la „starea deplorabilă” în care a adus Federația Română de Judo.

Marius Vizer este de părere că șeful FRJ se folosește „obsesiv” de numele lui pentru a propaga diversiuni.

Președintele IJF nu s-a oprit aici. El a subliniat apoi că șeful FRJ încearcă „să deturneze atenția publicului de la lipsa de rezultate, de la lipsa de performanțe devenită de neacceptat”.

El spune că Cozmin Gușă „fardează” starea dramatică în care a ajuns judo-ul românesc la nivelul rezultatelor și al percepției din România și nu numai.

„Cozmin Gușă a inventat și promovat un conflict fals cu mine, pentru a deturna atenția de la starea deplorabilă în care a adus Federația Română de Judo. Se folosește obsesiv de numele meu pentru a propaga diversiuni și a întreține, repet, un conflict fals. Cu opinteli tot mai patetice, încearcă să deturneze atenția publicului de la lipsa de rezultate, de la lipsa de performanțe devenită de neacceptat, insistând să „fardeze” starea dramatică în care a ajuns judo-ul românesc la nivelul rezultatelor și al percepției din România și nu numai”, a mai spus președintele IJF pentru sursa menționată.

Judo-ul înseamnă tradiție

Președintele IJF este de părere că președintele FRJ însumează „toate anti-calitățile” pe care nu ar trebui să le aibă un om provenit din judo sau care iubește acest sport.

Drept exemplu, Vizer a amintit de tradiție, moralitate, respect, adevăr și curaj. În opinia lui, șeful Federației Române de Judo nu are niciuna dintre aceste calități.

Marius Vizer s-a dezlănțuit și a spus că Cozmin Gușă „nu respectă niciun fel de tradiție, (…) este complet amoral, (…) trăiește în minciună (…) și este un laș”.

„Cozmin Gușă a trădat judo-ul, a trădat toate principiile judo-ului! Este un om care însumează toate anti-calitățile pe care nu ar trebui să le aibă un om provenit din judo sau care iubește acest sport.

Judo-ul înseamnă tradiție. Cozmin Gușă nu respectă niciun fel de tradiție! El nu-i respectă nici măcar pe seniorii sportului și nu știe să respecte trecutul acestei discipline extraordinare. Complexitatea judo-ului îl depășește! Marii sportivi au dăruit deja totul judo-ului, pe toate planurile: sportiv, educațional, administrativ, diplomatic, promoțional, emoțional. Ei sunt și rămân comorile sportului nostru. Pentru acest individ, însă, tradițiile nu înseamnă nimic!

Judo-ul înseamnă moralitate. Cozmin Gușă este complet amoral.

Judo-ul înseamnă respect. Cozmin Gușă nu are respect pentru nimeni și pentru nimic! Gușă nu se respectă nici măcar pe el însuși, atunci când minte fără jenă, inventează cu nerușinare lucruri care nu s-au petrecut niciodată!

Judo-ul înseamnă adevăr. Cozmin Gușă trăiește în minciună!

Judo-ul înseamnă curaj. Cozmin Gușă este un laș! Doar un laș își poate ascunde incompetența și neputința în spatele unor diversiuni și neadevăruri continue. Unele de-a dreptul hilare, pe care pur și simplu nu le mai bagă nimeni în seamă.

Deci, Cozmin Gușă însumează toate „calitățile” care l-ar obliga să nu mai continue în fruntea acestui sport. Degeaba se erijează în justițiarul sportului în general… El nu este decât groparul judo-ului românesc!”, a declarat președintele IJF pentru Fanatik.

Judo SURSĂ FOTO: Federația Română de Judo

Spune că nu a fost niciodată în adevăratul sens al cuvântului prieten cu Cozmin Gușă

Mai acesta, acest a subliniat că nu a fost niciodată în adevăratul sens al cuvântului prieten cu Cozmin Gușă. În opinia lui Vizer, șeful FRJ „nu are nicio noțiune despre ce înseamnă prietenie”.

„Cozmin Gușă m-a susținut sau m-a ajutat pe mine?! Domnule Ivanovici, nici de glumă nu e bună! Niciodată nu am fost prieten în adevăratul sens al cuvântului cu Cozmin Gușă. El, oricum, nu are nicio noțiune despre ce înseamnă prietenie. Este real că l-am susținut pe Gușă în anumite momente, poate că relația a fost mai apropiată în niște puncte comune ale vieții noastre, dar am rupt imediat această legătură când Cozmin Gușă s-a întors împotriva principiilor în care cred, împotriva principiilor care guvernează judo-ul, cel mai nobil sport.

Din acel moment, drumurile noastre s-au despărțit definitiv. Nici nu se putea altfel, cu un individ care nu respectă nimic, nici măcar pe seniorii ce au adus glorie judo-ului românesc. Un individ care atacă fără scrupule eroi ai sportului nostru, precum Alina Dumitru, David Popovici sau Simona Halep…”, a a mai spus președintele IJF pentru sursa menționată.

El a vorbit și despre faptul că numele lui Cozmin Gușă a fost vehiculat pentru o eventuală candidatură la funcția de Primar General al Bucureștiului.

Părerea președintelui IJF a fost la fel de dură. El susține că Gușă ar „stabiliza” Bucureștiul precum Federația Română de Judo.

Astfel, susține el, Bucureștiul ar ajunge „capitala mondială a conspirațiilor și a aberațiilor”.

Vizer este de părere că îl surclasează fără echivoc în orice fel de domeniu

Președintele IJF și-a încheiat mesajul prin a subliniat că îl surclasează fără echivoc în orice fel de competiție și domeniu pe Cozmin Gușă. Singurele excepții, spune el, sunt minciuna și trădarea.

„Îi transmit public doar atât lui Gușă: îl surclasez fără echivoc în orice fel de competiție, în orice domeniu, mai puțin la minciună și trădare, acolo unde el este campion mondial!

Totuși, aș dori să închei acest interviu într-o notă optimistă și pozitivă. Doresc Federației Române de Judo trecerea într-o nouă eră, cât mai curând! De asemenea, doresc sportului românesc mult succes pe toate planurile și, nu în utimul rând, urez mult succes delegației României la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a conchis el.