Compania GlassCorp a deschis, la Buzau, o fabrica de geamuri duplex si securizate construita in urma unei investitii greenfield de 10 milioane de euro.

„In acest moment nu avem concurenti in piata. Exista companii care acopera doar partial zonele noastre de competenta. Pe piata geamurilor pentru industria auto suntem cel mai important producator din Romania care poate furniza geamuri pentru prim-montaj”, declara Marius Neagu.

Pentru achizitia echipamentelor de productie au fost folosite trei sferturi din valoarea investitiei, restul de 2,5 milioane de euro fiind destinate constructiei efective si pregatirii personalului.

Capacitatea de productie a fabricii GlassCorp se ridica, la nivelul unui an, la 200.000 de parbrize si peste 1.000.000 mp de geam securizat pentru industria mobilei si electrocasnicelor.

„GlassCorp acopera integral gama de geamuri duplex si securizate, avand la dispozitie linii tehnologice complet automatizate de procesare a sticlei. O astfel de situatie ne confera o pozitia privilegiata in Romania si chiar in zona de sud-est a Europei”, declara Marius Neagu, presedintele Consiliului de Administratie al GlassCorp.

Pana la finele anului 2009, GlassCorp estimeaza o cifra de afaceri de 8 milioane de euro si vizeaza o dezvoltare rapida pe piata autohtona si cea europeana.

La fabrica GlassCorp vor lucra, in prima faza, 55 de salariati, estimandu-se o crestere a numarului acestora la 150 pana la sfarsitul anului 2009.

Sursa: GlassCorp