‘Aş dori să gestionez în condiţii bune rata şomajului, în aşa fel încât aceasta să nu mai crească. Dacă în următoarele şase luni (până la alegeri – n.r.) este greu să creezi locuri de muncă pe un buget construit de alţii, cel puţin să stopăm declinul (economiei – n.r.) şi, mai ales, să stopăm creşterea şomajului’, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Totodată, aceasta a subliniat că va urmări ‘o gestionare corectă a banilor Ministerului Muncii pentru a asigura cât mai mult sprijin pentru persoanele defavorizate’.

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Muncii, la 30 martie, rata şomajului era de 5,5%, numărul total al şomerilor înregistraţi fiind de 454.500 persoane.

Pe de altă parte, conform standardelor Biroului Internaţional al Muncii (BIM), rata estimată şomajului pentru luna martie era de 7,5%, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) fiind de 735.000 persoane, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică.

Rata şomajului poziţionează România pe locul nouă în UE-27, în luna martie a anului 2012, fiind printre ţările europene cu cele mai mici rate ale şomajului. România a înregistrat o rată a şomajului de 7,5%, cu 2,7 puncte procentuale sub media europeană, de 10,2%. Slovacia (13,9%), Bulgaria (12,6%), Ungaria (11,2%), Polonia (10,1%) şi Slovenia (8,5%) au înregistrat rate ale şomajului mai mari decât România, conform unei analize realizate de Andreea Paul, consilier de stat al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, pe baza datelor Eurostat.
SURSA: Agerpres