Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte

Maria Dragomiroiu a fost prezentă în podcastul  „Altceva cu Adrian Artene”, acolo unde a vorbit despre mai multe teme, inclusiv de momentul în care a fost la un pas de moarte.

Una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară a povestit că, venind de la o nuntă la 4 dimineața, din cauza oboselii a adormit la volan.

În acel moment, Maria Dragomiroiu a simțit-o alături pe mama sa, moment în care s-a trezit imediat. Prezența mamei sale a ajutat-o să nu facă un accident, deoarece mai avea puţin şi intra cu maşina într-un copac..

”Da câți am străbătut singură. Cred că am făcut eu un milion cu mașina. Eu la volan. De câte ori n-am adormit la volan. De câte ori nu mi-am dat palme că simțeam că adorm (…).

”(…) Mi-aduc aminte iar de mama. Odată veneam singură de la o nuntă, nu știu pe unde eram, și eram pe București-Pitești, pe la 4 dimineața că așa s-a nimerit.

Și am clipit de oboseală și-am și visat în secunda aia, dar am simțit-o pe mama lângă mine (…) dar mama a murit și când am deschis ochii în fața mea era un pom. Deci, nu m-a salvat mama mea?!”, a povestit Maria Dragomiroiu.

Maria Dragomiroiu
SURSA FOTO: Captură ecran YouTube/Altceva cu Adrian Artene

Maria Dragomiroiu și-a descoperit pasiunea din copilărie

Maria Dragomiroiu s-a îndrăgostit de muzică încă din frageda copilărie. Încă din copilărie, Maria Dragomiroiu a plecat din comuna natală și s-a stabilit în București, unde a frecventat Liceul „I. L. Caragiale”.

În perioada liceului, interpreta de muzică populară a concurat în cadrul competiției „Floarea din grădină”, dar juriul a ezitat să-i acorde trofeul, fiindcă vocea ei era considerată prea asemănătoare cu cea a Mariei Tănase.

Debutul Mariei Dragomiroiu în industria muzicală a fost cu albumul „Floricică de pe coastă”, lansat în 1983. Acesta s-a bucurat de un succes imens. El a fost vândut în peste un milion de exemplare.

Interpreta de muzică populară și-a început cariera muzicală cântând la un acordeon. Pe acesta l-a achiziționat cu banii câștigați din vânzarea țuicii produse de tatăl ei.

Ea a explicat că a observat că un coleg mai înstărit avea un acordeon și nu l-a lăsat pe tatăl ei până nu i-a cumpărat și ei unul. Aceasta a mai povestit că a lucrat o vară întreagă în piață. Doar așa a putut face rost de suma necesară pentru acordeon. Totuși, au avut destui bani și pentru a-și acoperi casa.

„Tăticul meu mi-a cumpărat, că mi-am dorit foarte mult, un acordeon cu 12 bași. Am văzut că un coleg de-al meu mai înstărit avea acordeon și nu l-am lăsat pe tăticu până nu mi-a luat. Și cum mi l-a luat? Tot prin munca mea… pentru că să faci rost de 1.200 de lei, salariu unui om de la oraș, trebuia să muncești, să vinzi… țuică, băuturi.

Eu am muncit o vară întreagă și tăticul meu făcea cea mai bună țuică de prune și mă duceam cu ea la piațetă unde mergeam să o vând. Și așa am făcut bani și pentru acordeon, dar și să ne acoperim casa noastră. Asta însemna fericire pentru un copil de la țară”, a spus Maria Dragomiroiu în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.