Marele susținător al Codruței Kovesi, Frans Timmermans, s-a cu magistrații români. Principala temă a discuțiilor a fost raportul MCV, însă aceste nu a fost singurul punct atins.

„As putea sa povestesc mult doar despre impresia pe care mi-a creat-o Frans Timmermans. Ne-a intampinat personal in afara biroului sau si ne-a condus inauntru. Nu somptuozitate goala, nu mese de lemn sculptat, nu zeci de metri distanta intre el si interlocutori, nu consilieri care sa te alinieze si sa te ridice in picioare, in evidenta asteptare a sosirii lui. In schimb, o biblioteca, cu multe, multe carti si, de o parte si de alta a unei masute simple de sticla, ne-au despartit doar 50 de cm. Atat. Cordial, zambitor, asa cum pot fi doar oamenii carora le este harazit sa inteleaga importanta pozitiei pe care o au, dar care nu-i impiedica de a fi de un firesc pe care noi, romanii ajunsi chiar intr-o efemera pozitie de sef instanta/parchet, l-am uitat. Am discutat cu privire la modificarile aduse legilor justitiei si codurilor penale. La un moment dat, un coleg a intrebat cat timp mai are din cel stabilit. Raspunsul a fost dovada celei mai profunde consideratii pe care cineva ne-a aratat-o vreodata: „urmatoarea mea intalnire asteapta deja, dar spuneti, va rog, tot ceea ce aveti de spus”. Cei care nu au participat niciodata la acest gen de intalniri nu inteleg ce inseamna asta. In traducere libera, o forma de respect absolut. Care a imbracat acordarea unor 15 minute suplimentar timpului alocat”, a spus judecătoarea Anca Codreanu, prezentă la discuție și citată de Ziare.com.

Timmermans, alături de alți oficiali europeni a avut discursuri de susținere a Laurei Corduța Kovesi despre a cărei anchetare a spus că este un abuz. Aceste declarații i-au adus și criticile apropiaților și reprezentanților PSD și ALDE.