„Prognozele de creştere economică pentru ultimul trimestru sunt aproape de zero, astfel că există o posibilitate de 50% ca acest nivel să fie unul negativ”, a spus Broadbent.

El nu a exclus perspectiva introducerii unor stimulente monetare suplimentare pentru economia Marii Britanii, dar a spus că deciziile care vor urma vor fi luate numai în urma unor consultări între liderii politici.

“Consider că membrii Comitetului de Politică Monetară au făcut tot ce au putut, singurul lucru pe care ar putea să-l mai facă este să se asigure că situaţia nu se va înrăutăţi. Dar ei  nu mai pot face nimic pentru a ajuta economia. Politicienii în schimb pot lua măsuri, dar au ales să nu o facă, sunt laşi. Ar trebui să ia decizii importante, dar pur şi simplu nu o fac”, este de părere Ralph Silva, director de cercetare la Silva Reasearch Associates.

Un fost membru al conducerii Băncii Centrale a Angliei a declarat pentru CNBC că situaţia în Europa este "absolut dezastruoasă" şi că o recesiune în Marea Britanie este probabilă, iar în Europa foarte probabilă.

John Gieve a explicat că încercările liderilor UE de a rezolva problemele crizei datoriilor şi de a preîntâmpina răspândirea acesteia în restul zonei euro au eşuat.