Cauza morții nu a fost făcută publică. Keisha Nash Whitaker și Forest Whitaker au divorțat în 2018, după un mariaj de peste 20 de ani.

Te voi vedea în vise și vei fi mereu în inima mea

Fiica sa, True Whitaker, a anunțat vestea morții mamei sale pe Instagram. Ea a postat fotografii alături de mama sa, alături de mesajul „La revedere, mami. Cea mai frumoasă femeie din lume…Îți mulțumesc că m-ai învățat fiecare lucru pe care îl știu. Te voi vedea în vise și vei fi mereu în inima mea”.

Potrivit USA Today, Forest Whitaker și Nash Whitaker s-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei „Blown Away” din 1994. Au fost căsătoriți timp de 22 de ani și au avut doi copii, True și Sonnet Whitaker. Nash Whitaker avea o altă fiică, Autumn, dintr-o relație anterioară.

Forest Whitaker a divorțat de Nash Whitaker în 2018

Pe IMDB Nash Whitaker apare cu un rol în filmul „Proud”. În 2008, a fost gazda show-ului competițional TLC, „Who Are You Wearing?”, difuzat timp de un sezon.

Forest Whitaker, distins cu premiul Oscar, Globul de Aur și Screen Actors Guild Award pentru rolul din „Ultimul rege al Scoției”, realizat în 2006, a divorțat de Nash Whitaker în 2018, invocând diferențe ireconciliabile.

Printre filmele în care a jucat Forest Whitaker se numără „Black Panther“ (2018), regizat de Ryan Coogler, „The Butler“ (2013), regizat de Lee Daniels, „The Crying Game“ (1992) şi „Bird“ (1988), în regia lui Clint Eastwood.

Anul trecut, actorul a primit Palme d’Or onorific

Anul trecut, actorul a primit Palme d’Or onorific la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

Actorul, căruia i-a fost acordat premiul de interpretare la Cannes în 1988 pentru rolul jazzmanului Charlie Parker în „Bird” de Clint Eastwood, îi urmează compatrioatei sale Jodie Foster care a fost distinsă anul trecut.

„Găzduindu-l pe Forest Whitaker la Cannes, am putut să cunosc şi să admir un artist cu o carismă imensă şi o prezenţă luminoasă”, a mărturisit în comunicat delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux.

Actorul american este şi membru al United Nations Sustainable Development Goals Advocacy Group şi CEO şi fondator al Whitaker Peace & Development Initiative (WPDI), fundaţie care are ca obiectiv asigurarea de unelte educaţionale şi oportunităţi economice pentru tineri şi tinere din zone de conflict.

Actorul american Darren Kent s-a stins din viață la doar 36 de ani

Pe de altă parte, fanii „Game of Thrones” sunt sfâșiați de durere, după ce au aflat că actorul american Darren Kent s-a stins din viață la doar 36 de ani. Actorul a murit înconjurat de părinții săi și de cel mai bun prieten.

Potrivit presei, de-a lungul carierei sale, el s-a luptat cu osteoporoza, artrita și o afecțiune extrem de rară a pielii.

„Cu profundă tristețe trebuie să vă spunem că dragul nostru prieten și client Darren Kent a încetat din viață vineri, în liniște. Părinții și cel mai bun prieten al său i-au fost alături. Gândurile și dragostea noastră sunt alături de familia sa în aceste momente dificile. Odihnește-te în pace, prietenul meu”, este mesajul de pe contul de Twitter al asociației respective.

La scurt timp după ce a fost anunțat decesul său, mai multe persoane care au avut ocazia să-l cunoască personal i-au adus un ultim omagiu prin intermediul rețelelor sociale:

„Am tot amânat acest moment pentru că nu-mi vine să cred că trebuie să-i aduc un omagiu minunatului meu prieten Darren Kent. Am citit deja atât de multe omagii frumoase de la atât de mulți oameni care îl iubesc și îl respectă pe această ființă umană uimitoare. A fost o inspirație totală pentru mine și pentru mulți alții. Am avut onoarea să lucrez și să colaborez cu el în multe ocazii, dar cea mai mare onoare a fost să îi fiu prieten. (…) Îmi va fi dor de tine Darren și, așa cum spuneai mereu la sfârșitul mesajelor și mesajelor vocale, te iubesc, amice. Ai fost cu adevărat un Superman”.