”Piața va rămâne constantă, undeva la 500 milioane de euro. Cei mai loviți vor fi operatorii mici”, spune Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al operatorului de servicii medicale MedLife.
Potrivit lui, MedLife va încheia 2011 cu o cotă de piață de 10%, în condițiile în care cifra de afaceri va crește cu 25% comparativ cu anul trecut, până la 50 milioane de euro. "2011 a fost un an foarte important pentru noi. Am deschis clinici şi spitale şi am făcut achiziţii. Cred că vom ajunge la 10% din totalul pieţei", a spus Marcu.
Ca parte a strategiei de dezvoltare, MedLife va deschide, până la sfârșitul acestui an, spitalul de ortopedie din Capitală.  Ultimul proiect finalizat este o clinică de dermatologie estetică DermaLife, pe care a inaugurat-o marți și care oferă o gamă completă de tratemente.
Mihai Marcu a amintit că, în 2011, MedLife achiziţionat pachetul integral de acţiuni al maternităţii Eva și 55% din grupul Genesys Medical Clinic din Arad, care include un spital, un ambulatoriu şi o farmacie, a deschis un spital de pediatrie și clinici.
MedLife ar mai putea face achiziții
”Anul acesta, este posibil să facem noi achiziții, însă analizăm oportunitățile din piață și, în funcție de acest lucru, luăm decizii”, a subliniat Marcu.
Referindu-se la anul viitor, acesta a spus că speră să finalizeze spitalul generalist din Bucureşti, din zona Floreasca, fără a intra în detalii legate de cifre. ”Cred că 2012 va fi anul MedLife pentru că vom culege roadele din 2011”, a punctat el.
În prezent, MedLife are în jur de 4.000 de clienţi zilnic în ambulatoriu şi hiperclinici.
Pe această piață a serviciilor medicale private mai sunt prezenți și alți operatori precum Regina Maria, Medicover, Euromedic România, Gral Medical.
În ultima perioadă, tot mai mulți dintre acești jucători au anunțat investiții, mai ales că numărul celor care solicită o clinică privată a crescut vizibil. Astfel, în condițiile în care sistemul medical de stat este subfinanțat, cu spitale și policlinici lipsite de aparatură performantă și personal medical nemotivat de pachetul salarial, este clar că dezvoltarea sistemului privat într-un ritm și mai alert e doar o chestiune de timp.