Brandul Chrysler şi-a suspendat planul de a produce în viitorul apropiat un model mini, denumit Chrysler 100, preferând să se concentreze pe actualul portofoliu alcătuit din trei modele, a explicat Al Gardner, care în noiembrie a preluat funcţia de director general al acestui brand.

Şeful Fiat, Sergio Marchionne, a sugerat că noua companie va reduce suprapunerile care există între brandurile Chrysler şi Dodge.

Modelul Town & Country este unul dintre minivanurile lansate de grupul Chrysler, iar celălalt este Dodge Caravan. Marchionne a avertizat că doar unul dintre aceste modele va fi în continuare fabricat, deoarece în ultimii ani cererea pentru minivanuri a scăzut pentru că familiile au optat pentru SUV-uri.

Marchionne a afirmat că Chrysler urmează să ia o decizie finală privind locul unde va fi fabricată următoarea generaţie de minivanuri în acest trimestru, în condiţiile în care actualele modele sunt realizate la fabrica Chrysler din Windsor, Ontario.

Anul trecut, vânzările modelelor Chrysler au scăzut cu 2%, la 302.492 de vehicule.

Săptămâna trecută, agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a plasat sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare ratingul 'Ba3' atribuit grupului auto italian Fiat, după ce acesta a anunţat că va prelua totalitatea acţiunilor la constructorul american Chrysler Group LLC.

Tranzacţia de 4,35 miliarde de dolari în urma căreia Fiat va prelua pachetul de 41,5% din acţiunile Chrylsler deţinută de fondul Veba 'va slăbi în mod semnificativ poziţia de lichiditate a Fiat într-un moment în care compania are în continuare un flux de lichidităţi negativ', a declarat vicepreşedintele Moody's, Falk Frey.

Moody's a precizat că procedura de revizuire se va concentra pe impactul preluării restului acţiunilor Chrysler asupra profilului de lichiditate al Fiat în următoarele 12 – 18 luni, precum şi asupra performanţelor operative ale grupului Fiat în exerciţiul fiscal 2013.

Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi la începutul acestui an a anunţat că va prelua şi participaţia de 41,5% din acţiunile Chrysler deţinută de un fond de asigurări de sănătate pentru pensionari controlat de influentul sindicat United Auto Workers. AGERPRES