A fost dezvăluit logo-ul Stellantis: luni, constructorii auto PSA şi Fiat Chrysler Automobiles au dezvăluit logo-ul viitoarei companii rezultată din fuziunea lor, subliniind că acesta este un nou pas spre finalizarea tranzacţiei, potrivit Reuters.

Logo-ul este compus din cuvântul Stellantis în litere mari de culoare albă, pe un fundal bleu. Litera A din mijlocul cuvântului nu are bara orizontală şi este înconjurată de un nor de puncte albe, din ce în ce mai mici pe măsură ce se depărtează de centru.

“Prezentarea logo-ului este o nouă etapă spre finalizarea proiectului de fuziune, care ar urma să aibă loc până la finele primului trimestru din 2021”, au informat PSA şi Fiat Chrysler.

În luna decembrie 2019, constructorul auto italiano-american Fiat Chrysler (FCA) şi producătorul auto francez PSA s-au înţeles asupra unei fuziuni, tranzacţia dintre cele două grupuri fiind evaluată la 38 de miliarde de dolari. Operaţiunea va da naştere celui de al patrulea constuctor auto mondial, cu un portofoliu de 14 mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot, Opel, Citroen şi DS, transmite Agerpres.

Renault pune capăt unui contract cu Fiat Chrysler din cauza acestei fuziuni

Spre finalul lunii octombrie, Clotilde Delbos, adjunctul directorului general al Renault, anunţa că producătorul francez nu va mai vehicule utilitare pentru rivala Fiat Chrysler, deoarece Fiat Chrysler urmează să finalizeze acordul de fuziune cu grupul auto francez PSA.

Conform unui acord încheiat de fostul şef al Renault Carlos Ghosn, compania franceză producea vehicule utilitare Fiat Talento la fabrica sa din Sandouville, în Franţa, din 2016.

„Punem capăt unor contracte, inclusiv cel cu Fiat”, a afirmat Delbos.

De menționat este faptul că, Renault fabrică şi motoare diesel pentru alte companii şi are câteva colaborări în domeniul producţiei, inclusiv cu partenerul nipon de alianţă Nissan.

„Vânzările către partenerii noştri vor continua să încetinească, iar apoi se vor stabiliza la un nivel scăzut, până când vom putea semna noi contracte”, a explicat Delbos.