Mai exact, Fiat Chrysler (FCA) a dat asigurări tuturor celor care au auzit anunțul publicației italiene, că nu s-au modificat condiţiile fuziunii cu grupul francez PSA.

Anunțul gigantului survine după ce în urmă cu ceva timp, sursa citată susținea că producătorul auto italo-american caută să transfere active pentru a reduce planificata plată către acţionari a unor dividende speciale, în valoare de 5,5 miliarde de euro, transmite Reuters, citată de agerpres.

Anul trecut, grupul francez PSA şi compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anunţat finalizarea acordului de fuziune cu caracter obligatoriu, care va crea al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi Toyota.

Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule. Tranzacţia ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2021.

Angajamentele vor fi respectate

Vineri, oficialii FCA au precizat că firma îşi menţine angajamentele faţă de acordului încheiat cu PSA în decembrie, înainte ca actuala criză să reducă semnificativ cererea pentru maşini.

„Structura şi condiţiile fuziunii sunt convenite şi rămân neschimbate”, a afirmat un purtător de cuvânt al producătorului auto italo-american.

Totodată, reprezentanţii PSA nu au dorit să facă  niciun fel de comentariu.

Publicaţia italiană de afaceri Il Sole 24 Ore a anunţat că FCA ar putea conserva numerarul reducând dividendele speciale, posibil acordând acţionarilor active drept compensaţie. Discuţiile sunt în stadiu preliminar şi nu a fost încă luată nicio decizie, obiectivul este păstrarea dividendelor speciale de 5,5 miliarde de euro dar prin acordarea „în natură”, adică active în loc de numerar, susţine Il Sole.