Marcel Ciolacu: Oferta pentru Piedone a expirat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dezvăluit că i-a adresat lui Cristian Popescu Piedone o ofertă de negociere, valabilă până în prezent. Cu toate acestea, Piedone a respins categoric orice discuție cu reprezentanții PSD, afirmând că este ferm hotărât să nu se retragă în nicio circumstanță.

”Nu a eșuat nimic. Nici coaliția. Cred că coaliția e mai întărită ca oricând. Cu adevărat, cele două partide au căutat un candidat care să întrunească voturile, să ia voturile și de pe partea stângă şi de pe partea dreaptă. Bucureștenii văd cu alți ochii această abordare.

Și am ajuns într-un moment în care cele două mari partide devenea un fel de arbitru; cine câștigă dintre cei doi. În acest moment s-au schimbat toată decizia. Oferta către bucureșteni este mult mai mare și bucureștenii vor hotărî.

Îi urez succes! Tot ce am vrut să îi transmit domnului Cristian Popescu Piedone i-am transmis, până astăzi. Am transmis prin intermediul dumneavoastră, mi-a făcut plăcerea mult mai mare.

Piedone, doar la sectorul 5

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a spus că doreşte o discuţie cu Cristian Popescu Piedone. În opinia lui, Piedone ar trebui să rămână în competiția electorală doar pentru funcția de primar la Sectorul 5.

Social-democratul subliniază că nu vrea să-i ceară retragerea, deoarece nu are acest drept. El a mai spus că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât la Sectorul 5 al Capitalei, ocupând funcția de primar. De asemenea, el a mai spus că nu vor exista negocieri cu acesta.

„Eu nu cer retragerea domnului Piedone, eu nu am acest drept, să cer retragerea cuiva”, a conchis Marcel Ciolacu.

Anterior, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a exprimat că decizia PSD de a susține candidatura Gabrielei Firea oferă un sentiment de siguranță, deoarece îi asigură că majoritatea votanților de stânga își îndreaptă preferințele către candidatul lor.

Fiecare are propria strategie

Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, 24 aprilie, de ce formațiunea pe care o conduce a propus atât de târziu un candidat pentru Primăria Capitalei. Astfel, șeful PSD a amintit de momentul în care Traian Băsescu a câştigat după ce s-a înscris în ultima zi de depunere a candidaturilor.

De asemenea, șeful PSD a subliniat că fiecare formațiune are strategiile proprii. Anterior, cifrele arătau că trebuie găsită o persoană, în principiu independentă, pentru o abordare comună împreună cu PNL, potrivit explicațiilor oferite de Ciolacu. Totuși, realitatea a fost „cu totul altceva” față de cifre.

„Vă aduc aminte de un candidat care s-a înscris în ultima zi şi a câştigat alegerile. Acum, fiecare dintre noi avem strategiile proprii. Cifrele ne arătau foarte clar că trebuie să găsim o persoană, în principiu independentă, pentru o abordare comună împreună cu PNL: cifrele-s una, realităţile sunt cu totul altceva”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Șeful PSD s-a arătat încrezător în șansele Gabrielei Firea. Ciolacu spune că ea „va câştiga alegerile” cu sau fără candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

„Gabriela Firea va câştiga alegerile, cu candidatura domnului Piedone, fără candidatura domnului, Gabriela Firea va câştiga alegerile”, a spus Ciolacu.