Marcel Ciolacu, de acord cu monitorizarea prin drone: E corectă. Utilajele dispăreau de pe şantiere după fiecare vizită ministerială

Astfel, Marcel Ciolacu a explicat că utilajele dispăreau de pe şantiere după fiecare vizită ministerială. Totuși, dronele vor permite o monitorizare mult mai bună.

„Vedeţi abordarea, e una corectă. Ieşim şi arătăm care e stadiul. Nu am înţeles care e soluţia. Acele lucrări vor fi monitorizate cu drone non-stop. Când ai lucruri întârziate sau proiecte mari, ministrul trebuie să aibă capacitatea de a monitoriza, nu neapărat de a se duce toată ziua pe şantiere, anunţă constructorul că vine ministrul, imediat vin utilajele. Pleacă ministrul, pleacă utilajele. Nu. Sorin Grindeanu vine cu această nouă abordare, face monitorizare cu drone, e corectă şi o să vedeţi că va face multe modificări”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Informațiile transmise de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat anterior la Galaţi că a aflat o informaţie „de Cartea Recordurilor”. Este vorba despre Centura Tecuci, la care se lucrează de 13 ani.

„Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut”, a declarat Sorin Grindeanu.

Termenul de finalizare este luna mai a anului 2022

De asemenea, ministrul a spus și că a fost informat că termenul de finalizare este luna mai a anului 2022.

„I-am informat la rândul meu că, pe proiectul pe care l-am anunţat – de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct – primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului este ăsta. Asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului”, a mai declarat ministrul.

Amintim că Sorin Grindeanu a declarat de mai multe ori că vor fi folosite drone pentru supravegherea şantierelor.