Așadar, Marcel Ciolacu anunță că a fost aprobat astăzi contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții pentru o nouă secțiune a autostrăzii A3. Valoarea contractului este de 200 de milioane de lei. Totodată, noua secțiune va avea 42 de kilometri.

Marcel Ciolacu anunță o măsură care va accelera construcția de autostrăzi

Premierul a lansat apoi o altă promisiune. Mai precis, acesta a susținut că banii alocările de la buget și fondurile de la marii finanțatori instituționali vor produce în 2024 cel mai mare număr de kilometri finalizați într-un an, de autostrăzi și drumuri expres.

„Aprobăm astăzi și contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, în valoare de 200 de milioane de lei, pentru o nouă secțiune a autostrăzii A3, de 42 de kilometri. Atât ca valoare, cât și ca diversitate și complexitate, avem cel mai mare volum de finanțări pentru infrastructura națională din toată istoria modernă a României!

Sunt bani europeni, alocări de la buget și fonduri de la marii finanțatori instituționali care vor produce în 2024 cel mai mare număr de kilometri finalizați într-un an, de autostrăzi și drumuri expres”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul va aproba și schema de ajutor pentru construcții

De asemenea, Guvernul va aproba și schema de ajutor pentru construcții. Este vorba despre Ghidul solicitantului pentru schema de ajutor de stat pentru materialele de construcții.

Liderul social-democrat a oferit mai multe explicații despre schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții. Potrivit premierului, acest program reprezintă „fundamentul pentru a securiza producția internă în domenii strategice”.

Ciolacu a subliniat și importanța altor programe similare, precum cel din agricultură și industrie alimentară. Prin această abordare, susține premierul, a fost scăzut deficitul balanței comerciale cu 5,5 miliarde de euro.

Marcel Ciolacu a promis apoi că 2024 va fi anul în care campania „Cumpără românește” devine un pilon al dezvoltării economice.

„Avansăm cu schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții, aprobând un document-cheie, Ghidul solicitantului. Acest program, împreună cu cel similar din agricultură și industrie alimentară, Investalim, și cu schemele de sprijin pentru IMM-uri reprezintă fundamentul pentru a securiza producția internă în domenii strategice.

Prin această abordare, am reușit în 2023 să scădem deficitul balanței comerciale cu 5,5 miliarde de euro. Și vom continua cu mai mult curaj în acest an! Va fi anul în care vom face din ”Cumpără românește” un pilon al dezvoltării noastre economice”, a conchis premierul.