Nu toate pensiile vor crește la 1 septembrie

Veste proastă pentru acești pensionari! Potrivit premierului Marcel Ciolacu, nu toate pensiile vor crește de la 1 septembrie. Acesta a spus că este vorba de pensionarii cu venituri foarte mari. Totodată, șeful Executivului a asigurat că sunt suficienți bani pentru pensii.

„Am mărit pensiile. De când am intrat la guvenare. Am venit la 1 ianuarie cu indicele de inflație, cum e  legea. De la 1 septembrie intră noua lege. O să fie pensii mari, care nu vor avea mărire. Așa a fost gândită legea, cu CE.

Și pensiile mici (o să crească – n.red.), ca să ieșim din acel risc de sărăcie, că eram pe locul II în Europa. Sunt bani de pensii. Categoric!”, a declarat el la Realitatea PLUS.

Ciolacu a spus, de asemenea, că România are capacitatea de a-și respecta angajamentele. Acesta a afirmat că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va negocia un nou acord pe 7 ani cu Comisia Europeană.

„Statul român are capacitate de a respecta angajamentele. Eu nu am exagerat cu nimic. Nu am distrus România.  România își permite această recalculare a pensiilor. O să avem un nou acord cu CE, cu adevărat actualul ministru al Finanțelor se duce și negociaază un acord pe 7 ani”, a spus șeful Executivului.

Marcel Ciolacu, Guvern, PSD
Marcel Ciolacu; SURSA FOTO: Inquam Photos, Virgil Simonescu

Crește salariul minim în România

Tot luni, premierul Marcel Ciolacu a vorbit și despre creșterea salariului minim. Potrivit lui, decizia a fost luată în coaliție pe data de 15 decembrie. El a respins orice sugestie că ar fi existat o altă decizie în acest sens.

Această reacție a premierului vine în contextul în care surse liberale au sugerat că PNL nu a fost informat despre decizia făcută cunoscută la Palatul Victoria.

Ciolacu a reamintit că decizia inițială a fost de a crește salariul minim începând cu 1 iunie. El a subliniat că a respectat decizia luată în decembrie anul trecut.

Șeful Executivului a menționat că există o lege temporară privind cei 200 de lei neimpozabili, care urmează să expire la data de 31 decembrie.

Coaliția s-a întrunit la ora 15:00 pentru a discuta despre majorarea salariului minim, anunțată de premierul Marcel Ciolacu după Consiliul Tripartit din săptămâna anterioară.

Pe Facebook, premierul a menționat că începând cu 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut.

Luni, premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu susține intenția liberalilor de a impune în coaliție o ordonanță privind noi reduceri de cheltuieli.

El a subliniat că, în calitate de șef al Executivului, nu va consimți ca activitatea Guvernului să fie supusă complet:

  • coordonării
  • și deciziilor unei coaliții politice.

Mai multe puteți citi aici.