Ce spune Sorin Hancu, președintele Colegiului Medicilor Suceava

“Managerul Vasile Rîmbu a fost demis, așa am înțeles, nu de mult timp. Domnul secretar de stat Nelu Tătaru a cerut demisia, iar președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a acceptat acest lucru. Era și normal să fie așa pentru că datorită unor grave erori manageriale s-a ajuns aici, a explodat acest focar de COVID19 și acum suntem pe primul loc în România”, a declarat Sorin Hancu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, potrivit Știrile Kanal D.

100 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

La Spitalul din Suceava au fot infectate cu coronavirus peste 100 de cadre medicale. Unitatea medicală a fost închisă pentru 48 de ore.

“Tot personalul medical de la Spitalul Județean Suceava – devenit luni un focar de infecție cu coronavirus și care va fi închis și dezinfectat – a fost chemat la lucru luni dimineața de către directorul medical al instituției. Medici, asistente, infirmiere au fost amenințați cu un ordin de ministru inexistent și li s-a cerut să se prezinte la spital chiar dacă se aflau în izolare sau dacă erau confirmați cu coronavirus, acuză un medic. „Au fost amenințați că vor fi dați afară altfel. Directorul medical aflase chiar înainte că e pozitiv. Operase înainte, deși trebuia să fie în izolare”, a spus un medic din Suceava pentru hotnews.ro