Printre cei arestați se numără și un director de la Media Markt, despre care se crede că ar fi acceptat bani pentru a vinde exclusiv un anumit tip de conexiune DSL clienților. Conexiunea DSL permite accesul la Internet şi utilizarea telefonului pe aceeaşi linie simultan. Potrivit Reuters, mita ar fi fost de 3.5 milioane de euro.
Şi cel care a oferit mita a fost arestat, după ce și-a pus angajații să vândă ei înșiși produsele respective în magazinele retailerului german Media Markt. Vânzările s-au ridicat la peste 50 de milioane de euro. Poliția a fost sesizată de un om din interiorul Media Markt. De atunci, casele celor implicați au fost supravegheate, precum și sediul central al grupului Media Saturn, care deține Media Markt.
Scandalul este cu atât mai de proporții cu cât și soțiile celor implicați au fost arestate pentru ca au înfiintat copanii care să folosească ca paravan pentru spălarea banilor obținuți din vânzarea unui anumit tip de modemuri DSL.
Potrivit Fox News, Media Saturn va cere despăgubiri de la cei arestați, pentru gravele prejudicii de imagine și financiare aduse grupului.
Sursa foto: spanien-bilder.com