Echipa de management a Fondului Româno-American pentru Investiţii (RAEF), respectiv Horia Dragoş Manda, Ionel Klipper şi Sandu Neculai Cristinel, va prelua 68,35% din capitalul Intercapital Invest şi indirect SAI Investica Asset Management (AM), care va fi deţinută de firma de brokeraj.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, pe 8 decembrie, preluarea firmei de brokeraj de către cei trei investitori, care acţionează în mod concertat.

Cea mai mare participaţie, de 37,75% din capital, va fi deţinută de Horia Manda. Klipper va avea 25,173% din acţiuni, iar cel de-al treilea investitor 5,427% din titlurile Intercapital.

Totodată, CNVM a aprobat preluarea participaţiei de 99,99% din Investica Asset Management de către Intercapital Invest. În prezent, RAEF (Romanian American Enterprise Fund, Fondul Româno-American pentru Investiţii) deţine 58,8% din capitalul firmei, iar Eugen Voicu are o participaţie de 32,1%

Firma de brokeraj a ocupat, în noiembrie, locul al nouălea în toul intermediarilor la Bursa de Valori Bucureşti, cu tranzacţii de 33,5 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 3,59%, iar în primele 11 luni ale anului se situează pe poziţia a unsprezecea, valoarea transferurilor intermediate fiind de 413 milioane de lei, sau 3,36% din total.

SURSA: Mediafax