Investitorii au subscris unităţi de fond OTP Green Energy de 8,7 milioane lei în oferta publică iniţială derulată de fondul închis de investiţii în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti, suma atrasă depăşind cu 8,9% valoarea programată a operaţiunii, de 8 milioane lei.

În cadrul operaţiunii au fost cumpărate 43.583 unităţi de fond, cu o valoare nominală de 200 lei, potrivit datelor firmei de brokeraj Intercapital Invest, care a intermediat oferta.

OTP Green Energy este un fond cu capital garantat care realizează plasamente în fonduri în acţiuni ale companiilor europene din domeniul energiei verzi. Fondul oferă un câştig minim de 12%, pe lângă garanţia că, la răscumpărarea unităţilor de fond, investitorii îşi vor primi integral sumele depuse iniţial. Garantarea capitalului se face printr-o scrisoare de garanţie bancară emisă de OTP Bank Ungaria.

Oferta OTP Asset Management s-a derulat în perioada 4 noiembrie – 2 decembrie, fiind al doilea fond închis de investiţii cu capital garantat pe care compania de administrare a investiţiilor vrea să îl listeze la BVB, după listarea OTP WiseRO, la începutul lunii octombrie.

„Au fost peste 600 de investitori, iar cea mai mare subscriere realizată de o persoană fizică a fost circa 80.000 de unităţi de fond”, a declarat pentru MEDIAFAX Daniela Ştefu, director general adjunct vânzări şi marketing în cadrul societătii de administrare OTP Asset Management

Pentru ca oferta să se încheie cu succes, era necesară subscrierea a minim 30.000 de titluri, în sumă de şase milioane de lei.

Unităţile de fond au fost cumpărate la preţul de 202 lei, din care 2 lei reprezintă comisionul administratorului. Fondul are o perioadă de maturitate de trei ani şi jumătate.

OTP Asset Management mai are în portofoliu trei fonduri deschise şi două închise. Fondurile deschise sunt OTP Comodis (fond monetar), OTP Balansis (diversificat) OTP Avansis (de acţiuni), iar fondurile Garantis şi WiseRo sunt închise, cu plasamente diversificate. Activele cumulate ale celor cinci fonduri administrate de OTP Asset Management erau la finele lunii septembrie de aproape 115 milioane lei.

Compania a anunţat, la începutul lunii noiembrie, că vrea să lanseze anul viitor încă trei fonduri de investiţii cu capital garantat, pe care le va lista la BVB.