Mama gemenilor din Ploiești e acuzată de ucidere din culpă, după ce copiii săi au căzut în gol de la etajul zece, în timp ce ea făcea live pe Facebook. Femeia este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în stare de libertate, potrivit unui comunicat al Parchetului Public de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Cea de-a doua persoană ce se afla în apartament la momentul tragediei nu a fost pusă sub acuzare. În momentul de față, mama gemenilor e cercetată în libertate.

Ce spun procurorii?

„Având în vedere interesul public manifestat cu privire la evenimentul soldat cu decesul a doi copii în vârstă de 2 ani, petrecut în data de 11.08.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”, se arată în comunicatul Parchetului Public de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Mama gemenilor dă vina pe prietena ei

Andreea, mama celor mici, cu toate că este arătată cu degetul de multe persoane pentru comportamentul ei, afirmă că este nevinovată. Ea chiar a sugerat că de vină pentru întreaga tragedie ar fi o prietenă de-a ei, Alina, care se afla şi ea în casă în acel moment

Andreea a mai declarat că nu se considerată vinovată pentru moartea celor doi copii ai ei şi spune că îşi doreşte să rămână acum în satul natal, acolo unde să meargă mereu la mormântul celor mici și să stea lângă ei.

“Nu sunt vinovată cu nimic. Poliția m-a găsit nevinovată, mi-au zis să stau liniștită”, a spus aceasta.

Între timp, fratele mai mare al gemenilor nu mai locuieşte cu Andreea. Cel de-al treilea copil al femeii a fost luat de lângă ea şi locuieşte în prezent cu tatăl lui.