În urmă cu un an, cei doi investitori anunţau încheierea unor contracte de antrepriză cu constructorii de la Apolodor şi Edrasis, pentru realizarea părţii de fundaţie, însă lucrările au fost oprite la scurt timp, din cauza unor probleme cu solul, conform unor surse din piaţa imobiliară. Planurile dezvoltatorilor au fost date peste cap de nenumărate ori de conflicte juridice care i-au obligat să îşi recalibreze proiectul în repetate rânduri.

În varianta iniţială, proiectul urma să cuprindă cel mai mare mall din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 110.000 mp, întinsă pe cinci etaje, clădiri rezidenţiale şi terenuri de sport, care presupuneau o investiţie de peste 600 mil. euro.

Investitorii vor să mai încerce odată şi au refăcut parteneriatul de tip joint-venture, în care fiecare parte deţine jumătate din proiect. Noua formulă presupune dezvoltarea unui mall cu o suprafaţă închiriabilă de 67.000 mp, împărţită la 200 de magazine – similar cu varianta anterioară, însă valoarea de investiţie a scăzut considerabil de la 250 mil. euro la 185 mil. euro. Centrul va oferi 2.700 de spaţii de parcare la subsol.

Încă de dinainte de oprirea lucrărilor, din urmă cu un an, cei doi parteneri au anunţat că au asigurate pre-contracte de închiriere pentru jumătate din suprafaţa mallului. Aceste contracte au rămas valabile şi în noua variantă cu retaileri precum Cora, care va ocupa o suprafaţă de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home, H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka. La aceştia se adaugă peste 20 de restaurante internaţionale şi un multiplex Cinema City cu 16 săli. Dezvoltatorii au mai anunţat că sunt în negocieri avansate pentru pre-închirierea a încă 13% din suprafaţa rămasă disponibilă.

În prezent, partenerii lucrează la optimizarea designului şi caută soluţii de finanţare. Ulterior încheierii acestor etape va fi stabilită şi o dată exactă pentru începerea lucrărilor de construcţie.

Proiectul urmează a fi construit pe un teren de 8,2 hectare, achiziţionat în 2007 de către Caelum Development pentru 53 mil. euro de la Eduard Ioan Dan Romalo.