Compania cu capital israelian AFI Europe, parte a grupului Africa-Israel Investments, a anunţat semnarea unui nou contract care constă în amplasarea unui tren electic în cadrul mall-ului AFI Palace Cotroceni, ce va fi deschis publicului din 29 octombrie.

Potrivit proprietarilor, Mini-Express-ul va fi alimentat de un motor de 48 volţi şi poate funcţiona aproximativ 15-20 de ore, pe baterii. Trenuleţul va circula pe culoarele mall-ului, la parter şi la etaj. Investiţia totală se ridică la aproximativ 75.000 euro. Trenul va putea transporta aproximativ 24 de copii, dar şi adulţi.

„Conductorul îi va supraveghea pe copii în timpul călătoriei, iar părinţii îi pot aştepta pe aceştia în staţiile prestabilite“, se arată în comunicatul companiei.

Locomotiva este dotată cu opţiunea „roţi în mişcare”, o imitaţie a roţilor unei locomotive cu aburi, oferind astfel o experienţă cât mai reală copiilor. De asemenea, sistemul audio produce sunetul unui motor cu aburi, acesta variind în funcţie de viteză, acceleraţie şi frânarea trenului.

Aproape de inaugurare

Mall-ul este situat la intersecţia dintre Str. Vasile Milea şi Bd. Timişoara şi dispune de o suprafaţă totală de 215.000 mp, suprafaţa închiriabilă reprezentând aproximativ 79.000 mp.

Întreaga suprafaţă va fi impărţită în trei zone ce vor cuprinde 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D), o pistă de carting, două cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, deschis tot timpul anului, un lac artificial cu bărcuţe electrice pentru copii, o pistă de role, o arenă de laser tag, bowling şi snooker, un spaţiu dedicat expoziţiilor permanente şi un loc unde se poate fuma narghilea.