”În cadrul disponibilizării colective, 2.080 de persoane vor fi disponibilizate de la grupul Malev”, a declarat Marta Rona, purtător de cuvânt al companiei ungare, adăugând că ”mai mult de jumătate din efectivele vizate lucrează la Malev SA, restul la filialele societăţii”, conform Agerpres.

În pană de bani, compania aeriană publică ungară Malev şi-a încetat vinerea trecută operaţiunile după 66 de ani de serviciu.

Falimentul n-a fost încă formal pronunţat, autorităţile ungare căutând un mijloc de a face să redemareze compania aeriană, deoarece falimentul Malev va antrena plata unor garanţii colosale către proprietarul aeroportului Budapesta, gigantul german BTP Hochtief, de ordinul a 1.000 miliarde de forinţi (3,4 miliarde de euro).

Această sumă este datorată grupului Hochtief, deoarece Malev este principalul client al aeroportului de la Budapesta, cu circa 3 milioane de pasageri, respectiv 40% din cifra de afaceri a aeroportului.

Pentru moment, eforturile guvernului n-au dat roade, a anunţat vineri Janos Lazar, liderul grupului parlamentar al Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.