Marți, pe data de 31 octombrie, compania aeriană românească Dan Air a anunțat că își va retrage cursele de pe aeroportul din Brașov și le va muta pe aeroportul din Bacău.

Dan Air își retrage cursele de pe Aeroportul din Brașov

Această hotărâre s-a luat pe fondul deciziei aeroportului din Braşov de amânare a extinderii orarului de funcţionare pentru luna ianuarie 2024.

Dan Air nu a oferit mai multe detalii. Pe de altă parte, a anunțat că pe data de 1 noiembrie, va organiza o conferință în cadrul căreia va motiva decizia luată şi va prezenta planurile de extindere şi de operare pe aeroportul din Bacău.

Potrivit companiei aeriene, „conferința de presă are loc în contextul anunțului făcut de Aeroportul Internațional Brașov, în urma întâlnirii cu reprezentanții ROMATSA, cu privire la decizia de amânare a extinderii orarului de funcționare al aeroportului pentru luna ianuarie 2024.”

„Astfel, DAN AIR anunță încetarea operațiunilor de la Brașov și mutarea curselor pe aeroportul din Bacău”, se arată în comunicatul remis presei.

Pe data de 11 octombrie, Todorică Șerban, președintele CJ Brașov, a declarat că „ROMATSA a agreat deja propunerea, pentru ca programul să fie extins. Sperăm că la sfârşitul anului viitor vom putea ajunge la un program de 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.

Compania aeriană a anunțat încă din vara acestui an că ar putea suspenda zborurile de pe aeroportul din Brașov, din cauza mai multor incidente care au dus la întârzieri și aterizări pe alte aeroporturi.

Dan Air a anunțat în martie că va opera zborurile de pe Aeroportul din Brașov

Amintim că în luna martie a acestui an, Dan Air a anunțat că începând din iunie 2023, va opera va opera zborurile pe Aeroportul din Brașov:

  • Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
  • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
  • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
  • Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
  • Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
  • Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
  • Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);
  • Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

La acea vreme, compania aeriană a anunțat că va opera aceste zboruri cu avioane de tip Airbus A320 care au o capacitate de transport de 174 de locuri, 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune în clasa business