Epidemia de coronavirus, ce a luat cu asalt Europa, este pe cale să se extindă și în România. Autoritățile române sunt în stare de alertă și susțin că au luat toate măsurile necesare, în cazul în care se vor detecta persoane infectate. Ca măsură de prevenție, Ministerul Educației și Cercetării a decis să suspende activitatea din mai multe Universități din România. Situația este un critică. Însă, momentan, nu există niciun caz confirmat la nivelul țării.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis ce universități își vor suspenda activitatea

“Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale.

În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică”, a transmis Ministerul Educației.