Ministerul Afacerilor Interne a lasant campania „Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă” şi se adresează tuturor celor care au trecut prin boală.

Campanie importantă demarată de MAI

”Ne adresăm vouă, tuturor celor care aţi suferit, aţi luptat şi aţi învins în lupta cu COVID-19. Ne adresăm vouă, tuturor celor care aţi trecut prin momente cumplite şi aţi simţit pe propria piele ce înseamnă acest virus groaznic. Ne adresăm vouă şi vă rugăm să-i ajutaţi şi pe cei care duc în aceste zile crunta bătălie de a rămâne în viaţă”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne, la lansarea campaniei „Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă”.

Autorităţile precizează că plasma ar fi de ajutor celor aflaţi în stare gravă.

”Vă rugăm din suflet, contactaţi cel mai apropiat centru de transfuzie sanguină şi donaţi plasmă. O oră din viaţa voastră, poate salva o viaţă”,  mai transmis MAI.

Nicușor Dan spune că nu va mai continua campania demarată de Firea privind donatul de plasmă în București

Primarul ales a precizat că nu va susţine şi nici nu va continua campania demarată de primarul în funcţie privind recompensarea celor care donează plasmă autoimună pentru tratarea celor infectați cu COVID-19.

„Primul lucru care face parte din jurământul pe care îl depun este că respect legea, iar acel proiect nu respectă legea. Există peste tot în lume o stimulare voluntară a donării de sânge. (…) Chestiunea esenţială pe care o spun toţi voluntarii este ca donatorul să fie sincer dacă el are o boală, e prea scump să i se facă testele înainte ca el să doneze. Ei, atunci centrul de donare trebuie să ia de bun ce spune donatorul, de aceea e bine ca donatorul să fie voluntar, să nu ascundă boli pe care le are şi pe care poate să le transmită celor care primesc sânge de la el”, a mai spus Nicuşor Dan.