Bernard Madoff si sotia sa, Ruth, detineau bunuri in valoare de 823 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse la dosarul magnatului.

Astfel, la finele anului trecut, Madoff si sotia sa aveau investitii de 22 milioane de dolari numai in bunuri imobiliare, la care se adauga si un apartament in valoare de 7 milioane de dolari.

Potrivit documentelor din dosarul lui Madoff, el detinea o casa in valoare de 1 milion de dolari in Cap d’Antibes, in Franta, o alta in statul New York si o casa de 11 milioane de dolari la Palm Beach, Florida.

Pe langa acestea, Madoff mai detinea si un iaht in valoare de 7 milioane de dolari, la care se adauga obiecte de arta, mobilier si bijuterii.

Bernard Madoff, fost sef al Nasdaq, a pledat vinovat in fata justitiei, fiind inchis pentru cea mai mare frauda din istorie.

Suma de aproape 65 mld. dolari reprezinta valoarea cea mai mare a unei fraude care a putut fi comisa de un singur om pe bursa americana si mai ales la un raport atat de mare intre suma totala si numarul de pagubiti. Madoff a utilizat “schema Ponzi”, prin care invartea banii proveniti de la investitori printr-o firma fantoma de brokeraj, pentru a ajunge tot la el, sub forma de castiguri fara a fi macar investiti.

Cititi si: