Lufthansa are estimări bune pentru anul 2022.

Într-un anunţ făcut joi, 4 august, grupul german a transmis că se aşteaptă ca cererea de zboruri pe distanţe scurte din Europa să stimuleze creşterea la companiile sale aeriene de pasageri.

Lufthansa se aşteaptă să revină pe profit operaţional în 2022, după o pierdere majoră anul trecut

Din acest motiv, Lufthansa estimează o revenire la profit operaţional pentru întregul grup în anul 2022. Anunţul făcut joi a dus la creşterea acţiunilor Lufthansa.

Mai exact, acţiunile companiei germane au crescut cu peste 5% joi, 4 august.

În urma eliminării restricţiilor legate de pandemie în 2020 şi 2021, călătorii şi-au reluat zborurile, iar asta a ajutat marii jucători de pe piaţă, precum Lufthansa, Air France – KLM şi IAG, proprietarul British Airways, să raporteze iarăşi profit în această vară, notează agenţia de presă Reuters.

Rezervările pentru restul anului 2022 se situează acum la o medie de 83% faţă de nivelul de dinaintea debutului pandemiei de COVID-19, anunţă Lufthansa.

Grupul german speră că rezervările pentru călătoriile de afaceri vor ajunge la 70% în trimestrul patru.

Carsten Spohr, director general, spune că grupul de companii aeriene vede din ce în ce mai mulţi oameni bogaţi care sunt dispuşi să cheltuie bani pe hoteluri, maşini de închiriat, restaurante scumpe, precum şi bilete de avion.

„Aceşti oameni sunt mai puţin sensibili la creşterile şi recesiunile economice”, a declarat oficialul Lufthansa.

Profitul operaţional ajustat (EBIT) pentru întreg anul 2022 este acum estimat de către Lufthansa la peste 500 milioane de euro.

Reamintim că Lufthansa a înregistrat o pierdere de 2,3 miliarde de euro în 2021.

Analiştii sunt şi mai optimişti, prevăzând în medie un profit EBIT de 569 de milioane de euro, potrivit unei estimări consens publicată pe site-ul Lufthansa.

20.000 de angajaţi ai Lufthansa vor primi majorări de salarii, pentru a se evita noi greve

Tot joi, Lufthansa şi sindicatul Verdi au ajuns la un acord de majorare a salariilor pentru cei aproximativ 20.000 de angajaţi de la sol, în ideea de a evita noi greve care să conducă la anularea zborurilor, potrivit Bloomberg.

Acordul anunţat joi seara prevede că salariul angajaţilor de la sol va creşte cu cel puţin 325 de euro pe lună, urmând ca o majorare suplimentară de 2,5% să fie implementată în trei etape până la finele anului următor.

Personalul care se ocupă de procedurile de check-in va beneficia de o majorare salarială cuprinsă între 13,6% şi 18,4%, ceea ce va ajuta personalul companiei aeriene să facă faţă creşterii facturilor la energie.

Acordul cu personalul de la sol vine după ce luna trecută Lufthansa a decis să anuleze aproape toate zborurile pe care le avea programate în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol.

Peste 130.000 de pasageri au fost afectaţi ca urmare a anulării a 678 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Frankfurt şi altor 345 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Munchen.