Ludovic Orban reacționează după petrecerea de la Parlament!

Astfel, Ludovic Orban a explicat că mai mulți colegi au venit să-i ureze „la mulți ani” la final de program. Din acest motiv, i-a servit cu mâncare și băutură „cum era firest”.

„Până la ora 20.00 am avut program de lucru. Nu s-a emis nicio invitație, oamenii au venit să îmi spună la mulți ani. În biroul meu era ședința coaliției. Nu a fost o petrecere organizată, la finalul programului meu au fost mai mulți colegi care m-au așteptat. Cum era firesc, le-am oferit mâncare și băutură”, a explicat Ludovic Orban.

De ce persoanele prezente nu purtau mască?

De asemenea, acesta a fost întrebat de ce persoanele prezente nu purtau mască. Drept răspuns, liderul PNL a subliniat că acest lucru s-a întâmplat când el nu era prezent.

„S-a întâmplat când eu nu eram prezent. Apoi, de față cu mine, regulile au fost respectate”, a declarat acesta, punctând că „nu poți să porți mască atunci când mănânci”

Totodată, Ludovic Orban a spus și că astfel de întâlniri „se întâmplă în realitate, peste tot la locul de muncă, se adună colegi să îi ureze la mulți ani unui sărbătorit”.

Amintim că nu este prima dată când se întâmplă un astfel de lucru iar restricțiile anti-COVID nu sunt respectate. Anul trecut, când Ludovic Orban era premier, petrecerea s-a ținut la Guvern.

Nu s-a mai ținut cont de reguli

Potrivit legii, nunțile, botezurile, petrecerile private ar trebui să fie permise abia din 1 iunie cu participarea a 50 de persoane în interior și 70 în spații deschise. Un eveniment privat, precum cel din Parlament, este interzis în baza hotărârii de guvern care prelungește starea de alertă. Potrivit jurnaliștilor prezenți la Parlament, masa festivă a avut loc în Salonul Spaniol al Camerei Deputaților cu participarea a 30-40 de persoane.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi