Geronimo Brănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea şi al lui Sorin Paul Stănescu, nașul de cununie al lui Dragnea jr., a fost demis de premierul Ludovic Orban din funcția de președinte al Agenției Naționale Sanitare Veterinare (ANSVSA), conform unei decizii publicate joi în Monitorul Oficial. La conducerea ANSVSA a fost numit provizoriu UDMR-istul Csutak Nagy Laszlo, se mai arată în aceeaşi decizie.

Geronimo Răducu Brănescu a fost numit în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, în ianuarie 2017.

Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, 25 de deplasări externe în 18 luni! Cum combătea PESTA PORCINĂ din China, Singapore şi Arabia Saudită

Presa scria la vremea aceea că Geronimo Brănescu a fost partener de afaceri al lui Sorin Paul Stănescu, nașul de cununie al lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

Afaceristul Sorin Paul Stănescu și-a dezvoltat un imperiu în domeniul veterinar după ce a preluat de la stat Institutul Pasteur și compania Farmavet. Institutul produce vaccinuri, iar Farmavet le vinde. Printre clienții companiei se află Direcțiile Sanitar Veterinare din subordinea ANSVSA, cărora Stănescu le-a vândut dezinfectanți pentru a combate pesta porcină africană.

Newsweek dezvăluia că după numirea lui Geronimo Brănescu la ANSVSA, mai mulţi foşti angajaţi ai lui Sorin Paul Stănescu au ajuns să lucreze la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.