În ultimele zile peste 30 de primari social democraţi s-au transferat la PNL.

„Doar în ultimele zile, peste 30 primari PSD s-au transferat la PNL. Se adaugă altor zeci de traseişti – primari şi viceprimari PSD transferaţi deja. La Piteşti, viceprimarul PSD este candidatul PNL.

La Iaşi, PSDistul Chirica. Prin toţi aceşti primari, pesedismul supravieţuieşte”, scrie Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Totodată, candidat al USR pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti, Ionuț Moșteanu susține că România nu poate fi reconstruită „cu aceiaşi oameni care au ţinut comunităţile noastre în subdezvoltare”.

„PNL nu a înţeles nimic din votul la europarlamentare şi prezidenţiale. Nu putem reconstrui România, comunele şi oraşele noastre, cu aceiaşi oameni care au ţinut comunităţile noastre în subdezvoltare şi au încurajat 4 ani regimul lui Dragnea. Nu au făcut nimic 30 ani. Vor face ei mai bine acum?”, scrie deputatul.

În aceași postare, candidatul USR adaugă şi o listă de 55 de primari „traseişti”, conform informaţiilor apărute în presă.

Primarii sunt mulumiți

Printre primarii PSD care au bătut palma cu PNL și Costel Alexe, contracandidatul lui Maricel Popa, se numără Ștefan Timofte de la Tomești, Iulian Marcu de la Ungheni, Georgel Popa de la Mosna, Cătălin Martinuș de la Dobrovăț, Iulian Chirilă de la Țigănași, Costel Hugianu de la Stolniceni – Prăjescu.

”Da, trec la PNL. Am făcut mai multe demersuri pe lângă Maricel Popa să asfalteze drumul judetean Dancu – Ungheni – Manzatesti și nu am găsit înțelegere. Acest lucru m-a supărat”, a spus Iulian Marcu.

”Maricel Popa nu a făcut nimic pentru comuna noastră. L-am rugat să ia în calcul asfaltarea drumului județean care traversează comuna noastră și care face legătura cu Ciortești. Am primit numai  promisiuni”, a spus Georgel Popa.