Strabag a cerut iniţial 8 mil. euro pentru finalizarea lucrărilor, dar într-un final s-au mulţumit cu 1 mil. euro. Preţurile au fost ajustate la noile condiţii de piaţă, respectiv 900 de euro/mp. Din prima fază mai avem de vândut 11 apartamente dintr-un total de 358 finalizate“, a declarat pentru Capital Remus Borza, managing partenr al Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita Gardens, proiect intrat în insolvenţă în octombrie anul trecut.

Antreprenorul general al complexului rezidenţial deţinea toate documentele cadastrale pentru apartamentele din faza a doua a proiectului şi nu vroia să le dea dezvoltatorului decât după ce acesta renunţa la garanţiile de bună execuţie, care se ridicau la câteva milioane de euro. După intrarea în insolvenţă, administratorul judiciar a negociat cu Strabag eliberarea unei ultime tranşe de 1 mil. euro pentru ultimele retuşuri ce trebuiau făcute la cele patru turnuri de locuinţe.
Datoriile ansamblului rezidenţial se ridică la circa 110 mil. euro, însă la masa credală s-au revendicat doar 101 mil. euro, restul de 9 mil. euro au fost acceptaţi ca pierdere de creditori din zona de servicii. Principalul creditor este Alpha Bank, care deţine o pondere de 70% în totalul datoriilor, urmat de dezvoltatorii proiectului: companiile Charlemagne şi Asmita Group, care au revendicat circa 25 mil. euro.