Avertisment teribil din partea Germaniei! Previziuni sumbre privind inflația: Va continua să crească

Economia Germaniei nu este văzută prea bine în noul raport al băncii centrale germane. Citat de Reuters, raportul subliniază că majorarea economiei germane va încetini semnificativ cel mai probabil în trimestru al patrulea, asta în condițiile în care industria continuă să ducă lipsă de materiale. În ceea ce privește cererea pentru servicii, aceasta slăbește.

Raportul Bundesbank vine cu previziuni sumbre și despre inflația din Germania. Aceasta va continua să crească până la 5% până la finalul anului 2022, înainte de a scădea treptat anul viitor.

Banca Mondială avertizează cu privire la prețurile crescute

Pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică, Banca Mondială a avertizat că acest lucru reprezintă un risc semnificativ pentru inflație. Un raport al băncii arată că în 2022 prețurile la energie electrică vor crește din nou, cu toate că acestea au fost majorate deja cu peste 80% în acest an. Banca Mondială spune că aceste majorări vor alimenta riscuri semnificative pe termen scurt pentru inflația globală în multe țări în curs de dezvoltare.

Preţurile energiei ar urma să înceapă să scadă în semestrul doi din 2022, pe fondul atenuării constrângerilor privind aprovizionarea. Şi preţurile produselor agricole şi metalelor ar urma să scadă anul viitor, după creşterile solide din 2021.

„Creşterea preţurilor energiei prezintă riscuri semnificative pe termen mediu la adresa inflaţiei globale şi, dacă sunt susţinute, ar putea afecta şi creşterea ţărilor importatoare de energie. Redresarea semnificativă a preţurilor materiilor prime devine mai pronunţată decât s-a estimat anterior. Recenta volatilitate a preţurilor ar putea complica opţiunile politice în momentul în care ţările îşi revin de pe urma recesiunii globale de anul trecut”, a apreciat Ayhan Kose, economist şef şi directorul diviziei Băncii Mondiale, care a publicat raportul.