Lovitură pentru Olguța Vasilescu! Primarul Craiovei a scris recent că situația este dură „când guvernează dreapta”.

„Dacă ați uitat cumva cum e pentru județul nostru când guvernează dreapta! Anul asta mai puțin ca în 2020, în 2020 mai puțin ca în 2019!”, a transmis Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Lovitură pentru Olguța Vasilescu

În postarea sa, Olguța Vasilescu a subliniat informațiile transmise de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. Acesta scrie că investițiile „sunt în pericol de a nu putea fi duse la bun sfârșit.”

„Doljul rămâne un județ subfinanțat de Guvern, iar investițiile noastre sunt în pericol de a nu putea fi duse la bun sfârșit.

Sumele provenite din cota de TVA pentru echilibrarea bugetului au atins un minim istoric, dat fiind că s-au redus cu mai mult de 30 la sută față de sumele alocate în 2020. Astfel, dacă anul trecut Doljul primea 84,3 milioane de lei, anul acesta au fost alocate doar 58,4 milioane de lei.

Aceasta este a doua scădere consecutivă a sumelor defalcate din TVA pe care o suportă județul, după ce și în 2020 alocarea a fost mai mică decât în anul anterior, 2019. Și dacă anul trecut am reușit să continuăm investițiile cu fonduri provenite din excedentul bugetar al anului 2019, anul acesta banii rămași nu sunt suficienți pentru a finanța proiectele în curs.

Asta va înseamna șantiere oprite, drumuri neterminate, fonduri europene pierdute din lipsa sumelor pentru co-finanțare. În acest moment, Consiliul Județean Dolj are în desfășurare 31 de proiecte de investiții, din care 22 de proiecte sunt finanțate din fonduri europene”, este scris în mesajul postat de către Cosmin Vasile pe Facebook.