Se pare că virusul ucigaș nu-i oprește în niciun fel pe protestatarii din mişcarea vestelor galbene să își ceară drepturile. Pentru prima oară după relaxarea restricțiilor, aceștia s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, pentru a protesta informează DPA, citată de Agerpres.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, ministrul de Interne Christophe Castaner a reiterat faptul că limita de participare la adunările publice este de 10 persoane.

Cu toate acestea, la Paris, Lyon, Marsilia, Montpellier şi Strasbourg, oamenii au mărşăluit pe străzi, deşi într-un număr mult redus faţă de cel de dinaintea epidemiei COVID-19. În capitala franceză, manifestanţii s-au adunat în Place de la Republique, conform informaţiilor furnizate de ziarul Le Parisien.

Două persoane, arestate

Totodată, poliţia a mai adăugat au fost emise mai multe avertismente, iar două persoane au fost arestate. La Toulouse, proprietarii de magazine au chemat la un contra-protest, a informat publicaţia La Depeche. Ei nu doresc ca vestelor galbene să li se permită reluarea protestelor in zilele de sâmbătă deoarece acestea le afectează afacerile.

De peste un an, mişcarea vestelor galbene a organizat în mod regulat proteste împotriva politicilor de reformă ale preşedintelui Emmanuel Macron.

În lunile anterioare impunerii regimului de restricţii ca urmare a epidemiei noului coronavirus, Franţa a fost zguduită de proteste de masă organizate de sindicate care se opuneau reformei pensiilor. Cele mai stricte restricţii de circulaţie au fost relaxate în Franţa începând de luni, 11 mai.