Lovitură pentru Liviu Dragnea! Irina Tănase a fost chemată la DNA

Amintim că procurorii de la DNA au deschis un dosar penal în rem după ce jurnaliștii de investigație de la Rise Project au scris că Irina Tănase a investit anul trecut peste 350 de mii de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi.

„În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, ea a cumpărat un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului. În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban în județul Ilfov. Achizițiile au fost făcute înainte și după ce Dragnea a intrat la pușcărie. Toate din veniturile de mediator ale Irinei Tănase, potrivit Rise Project”, a scris Rise Project.

Este vorba despre apartamentul în care a mers Liviu Dragnea după ce a ieșit din închisoare

Trebuie menționat că apartamentul de lângă Palatul Parlamentului, cumpărat de Irina Tănase, este apartamentul în care a mers Liviu Dragnea imediat după ce a ieșit din închisoare. Mai mult, procurorii care instrumentează acest caz ar fi lucrat și la alte dosare ale lui Liviu Dragnea.

Potrivit surselor Antena 3, există speculații conform cărora procurorii verifică dacă banii folosiți de Irina Tănase provin din activități verificate în dosarul Tel Drum, situație în care fosta iubită a lui Dragnea ar putea fi considerată complice.

Irina Tănase s-a mai întâlnit cu procurorii DNA şi în trecut, când a fost chemată, în calitate de martor, pentru audieri în dosarul Tel Drum.

Reamintim că Liviu Dragnea era pus sub urmărire penală, în noiembrie 2017, sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri, afirmau, la acea vreme, procurorii DNA.