Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre problemele referitoare la facturile la energie și gaze. El amintește de OUG 14 prin care s-au plafonat prețurile la gaze și energie electrică.

În acest context, fostul lider al PSD susține că actualele măsuri luate de coaliția de guvernare reprezintă ”o ticăloșie fără limite”. Dragnea a mai adăugat că OUG a fost dat în interesul poporului român, iar același lucru trebuie să îl facă și acum autoritățile pentru a rezolva întreaga situație.

”Eu am plafonat prețul la energia electrică și la gaze. Am făcut-o în interesul poporului român, dar ceea ce încearcă guvernul, zilele astea, este de o ticăloșie fără limite! Acest guvern de trădători îi amenință pe români cu pierderea locuințelor pentru neplata facturilor la energie și la gaze!

Opriți-vă slugilor! Obligația voastră este bunăstarea românilor, nu lăcomia stăpânilor voștri de la multinaționale!”, scrie Liviu Dragnea.

Ce soluții a găsit până acum Guvernul pentru facturile uriașe

Amintim că în cursul zilei de marți, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor din domeniul energiei. El le-a prezentat acestora noile măsuri agreate luni seara în Coaliție: plafonarea prețului la energie pentru consumatorii finali casnici și industriali, pentru întreprinderile mici și mijlocii, în paralel cu creșterea plafonului de consum până la care se aplică această facilitate, aplicarea unui sistem de reducere a facturii la energie pentru universități și alte instituții de învățământ, spitale, instituții de cultură și religioase, furnizori de servicii sociale, instituții publice, ONG-uri.

“Am văzut familii cu venituri mici, instituții, reprezentanți ai cultelor, centre sociale cu facturi foarte mari. Statul are responsabilitatea de a proteja oamenii și de a interveni în acest sens. Vă cer să remediați problemele și cei care au avut de suferit în noiembrie, decembrie și ianuarie să aibă facturile recalculate, iar greșelile remediate.

Refaceți facturile și asigurați oamenii că nu vor plăti în plus pentru greșeli de facturare.  Măsurile Guvernului vor reglementa situația astfel încât oamenii să nu fie debranșați pentru facturile calculate greșit și nici să fie obligați să plătească penalități”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Totodată, în cadrul discuțiilor au mai fost prezentate în detaliu modalitățile în care se aplică schemele de compensare și plafonare aflate acum în vigoare pentru facturile la energie, precum și soluțiile de corectare a facturilor emise eronat pentru consumatorii casnici.