Este cea mai cruntă lovitură pentru Florin Cîțu. PSD anunță că a depus plângere la DNA împotriva premierului. Acțiunea are la bază modul în care au fost împărțiți banii la primării. Detalii pe acest subiect au fost oferite de preşedintele social-democraților, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a spus că cei din PSD au depus plângere penală împotriva guvernanţilor pentru modul în care Executivul condus de premierul interimar Florin Cîţu a alocat bani din Fondul de rezervă către anumite primării.

Plângerea penală îl vizează și pe vicepremierului interimar Kelemen Hunor, dar și pe ministrului interimar al Dezvoltării Cseke Attila, ministrului interimar al Finanțelor Dan Vîlceanu. În vizor sunt și alte persoane a căror identitate va rezulta din administrarea de probe.

„Hai să lămurim cu rectificarea bugetară (…) este pe lege, nu a făcut-o Cîţu după capul lui, cum am păţit acum. Acolo e o lege şi este o schemă de calcul, deci nu poţi să invoci rectificarea, e un drept legal, banii îi primeşti în funcţie de anumiţi parametri. Cum a împărţit banii – îl anunţ pe domnul Cîţu că am depus plângerea penală, fiindcă în fundamentarea Ministerului Dezvoltării scrie pentru ce trebuie daţi aceşti bani, scrie municipiul Motru, ce situaţie are municipiul Motru, cât de greu îi e municipiului Motru, de aceea trebuie o hotărâre de Guvern pentru împărţirea acestor bani.

Vreau să vă spun că municipiul Motru, cu toate că e în fundamentare, ca un exemplu de localitate care trebuie salvată, ca şi comunitate, a primit zero lei. (…) A fost depusă plângerea penală”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Ciolacu: Îmi pare rău, eu nu pot comunica cu un astfel de om politic

Potrivit lui Marcel Ciolacu, toţi primarii din ţară ai PSD vor face plângere în contencios. Liderul PSD a susținut că nu poate comunica cu un om politic care îşi justifică deciziile prin jigniri.

„Domnul Cîţu, după cum vedeţi, la jignirile pe care le aduce autorităţilor PSD, cred că este exclus un dialog. Continuă să îşi justifice deciziile prin jigniri. Îmi pare rău, eu nu pot comunica cu un astfel de om politic”, a spus Marcel Ciolacu.

Trebuie amintit că Executivul a alocat miercuri peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale. Anunțul a fost făcut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Potrivit instituției, banii au fost acordați indiferent de culoarea politică a primarilor.