Firma Băile Boghiș a intrat în insolvență, după ce Tribunalul Sălaj a acceptat cererea făcută de societatea unde are acțiuni Elena Udrea.

Politicianul ar trebui să se înscrie la masa credală a firmei cu aproape 2 milioane lei, scrie Gazeta de Cluj.

Una dintre societățile comerciale la care Elena Udrea este acționar cu 50%, SC Băile Boghiș SRL din Zalău, a cerut intrarea în insolvență pentru a stopa ”valul” de cereri de executare silită.

În cadrul firmei, mai dețin acțiuni Elena (Lia) Stanca (10%), fosta soție a unui șef din SRI, și fiica ei, Magda, care are 40% din pachetul de acțiuni. Firma a girat pentru plata unei cauțiuni a Elenei Udrea din dosarul omului de afaceri Bogdan Buzăianu, în care fostul ministru a fost implicat.

Administratorul firmei este o femeie în vârstă de 70 de ani, Maria Ciurte, iar acțiunile sunt împărțite între Elena Udrea (50%) și Veronica Elena Stanca (10%) și fiica ei, Nadine Magda Stanca (40%). Elena Stanca este fosta soție a lui Nicolae Viorel Stanca, fost parlamentar PDL și general SRI în rezervă.

La jumătatea acestei luni, firma zălăoană Băile Boghiș, care administrează complexul cu același nume din județul Sălaj a cerut intrarea în insolvență, în situația în care societatea deține active în valoare de 13,4 milioane lei. În ultimii doi ani fiscali (2016 și 2017), societatea a raportat o pierderi de până la 500.000 lei și cifre de afaceri cuprinse între 1,8 și 2 milioane lei.