Deputaţii opoziţiei au anunţat luni seara că au strâns semnăturile necesare pentru convocarea sesiunii extraordinare, în care cer să se discute abrogarea Legii recursului compensatoriu şi a OUG 51/2019, precum şi respingerea OUG 114 şi a Legii amnistiei şi graţierii.

„Am strâns numărul de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare la Camera Deputaţilor! Răspunsul PSD la recenta solicitare a PNL de a convoca sesiunea extraordinară a fost, cum era previzibil, nimic”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Aceasta a anunţat că 117 deputaţi ai PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare în perioada 26 – 30 august.

Potrivit Ralucăi Turcan, parlamentarii opoziţiei cer ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătute:

– Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19 000 de infractori au ieşit din închisorile României. Mulţi dintre aceştia au recidivat deja şi s-au întors în spatele gratiilor. Şi mai mulţi însă sunt în continuare în libertate şi reprezintă un pericol real pentru cetăţeni.
– Abrogarea Ordonanţei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudeţean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanţă a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt şi trebuie să rămână în continuare servicii publice.
– Respingerea OUG 114 – Ordonanţa lăcomiei PSD- ALDE, care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populaţia, care a blocat creditarea şi a sărăcit investitorii.
– Respingerea Legii privind amnistia şi graţierea, ascunsă la Comisia Juridică şi care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.