Marcel Ciolacu anunță alegeri anticipate! Președintele PSD spune în ce condiții vor avea loc

Marcel Ciolacu a declarat la Antena 3 că președintele Klaus Iohannis ar trebui ca în luna mai a anului viitor să numească premierul propus de social-democrați. În cazul în care nu va face acest lucru, președintele Partidului Social Democrat (PSD) spune că vor avea loc alegeri anticipate.

Liderul social-democrat a fost prezent în platoul emisiunii ”Subiectiv”, acolo unde a fost întrebat ce se va întâmpla dacă șeful statului va refuza să numească un prim-ministru social-democrat.

”Părerea mea că în acel moment România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate”, spune Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis nu are atribuții în ceea ce privește protocolul coaliției

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a mai spus că șeful statului nu are atribuții în ceea ce privește protocolul prin care a fost formată coaliția.

„Preşedintele României are atribuţiile de a desemna prim-ministrul, dar în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că îl ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat”, a adăugat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu promite că nu vor mai exista dispute între PSD și PNL

În cadrul aceleiași emisiuni televizate, președintele Partidului Social Democrat a anunțat că PSD nu va mai intra în conflict cu Partidul Național Liberal, însă este nevoie ca aceștia să recunoască greșelile pe care le-au făcut în anii trecuți de guvernare.

„In 2021 nu s-au marit pensiile in guvernarea de dreapta, nu s-au marit cu niciun leu, cu niciun procent. Asta este adevarul, daca vor sa-l recunoasca”, a declarat Marcel Ciolacu, care a adăugat că partidul vinovat pentru ”tâmpeniile” din PNRR este USR, însă a subliniat că și Partidul Național Liberal (PNL) are o parte din vină, fiind la guvernare în acea perioadă.

„Eu nu mai intru in dispute cu cei de la PNL, daca se recunoaste ca s-a gresit”, a spus liderul social-democrat, duminică, 13 noiembrie.

De asemenea, președintele PSD a mai spus ”nu este un repros, sunt niste adevaruri. Ar trebui sa recunoasca, in loc sa stea pe Facebook si Instagram, sunt date publice, nu sunt inventate de Ciolacu”.