Alertă la Cotroceni! O consilieră de-a președintelui este izolată la domiciliu

Același lucru s-a întâmplat și cu consiliera prezidențială pentru probleme de sănătate a preşedintelui Klaus Iohannis, dr. Diana Loreta Păun. Aceasta este izolată la domiciliu deoarece ar fi infectată cu COVID-19, informează Antena 3. Aceasta ar fi trebuit să participe la Stress Congres 2021 de la UMF Carol Davila, însă a anunțat pe ultima sută de metri că nu mai poate participa fizic.

Dr. Diana Loreta Păun este absolventă a Facultăţii de Medicină şi doctor în Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Este medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, arată Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis nu se află la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis se află la Forumul de la Malmö, Suedia. Președintele a avut miercuri, 13 octombrie 2021, o intervenție cu prilejul participării la Forumul de la Malmö, Suedia, dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, informează Administratia Prezidențială.

”Astăzi, la acest Forum, sunt onorat să anunț o serie de angajamente pe care România le susține cu fermitate. În prezent, suntem angajați într-un proces amplu de revizuire a programelor de educație privind Holocaustul pentru tânăra generație. În același timp, actualizăm și programele de pregătire pentru învățătorii, profesorii și instructorii care predau despre Holocaust.

De asemenea, se depun eforturi pentru inaugurarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. Autoritățile responsabile au selectat recent consorțiul care va elabora conceptul expozițiilor sale permanente.

Consorțiul include companii care au contribuit la înființarea unora dintre cele mai prestigioase Muzee și Memoriale ale Holocaustului din lume. Sunt convins, că având sprijinul acestora, Muzeul din București va deveni un etalon de referință internațională și va contribui la prezervarea adevărului și la lupta împotriva negării Holocaustului.”, a declarat președintele.