În urma deciziei de a organiza un referndum pentru familie, mai multe voci din media au ieșit și au organizat mișcări împotriva referendumului, una din ele fiind “Iubirea nu se votază”

Razvan Firea, fiul Gabrielei Firea, a postat pe Facebook că va boicota referendumul pentru familia tradițională, care va avea loc weekend-ul viitor. Gestul a fost făcut  în cadrul campaniei „Iubirea nu se votează”. Redăm în cele ce urmează mesajul complet al fiului vitreg al edilului Capitalei.

„Un stat democratic are responsabilitatea de a oferi drepturi și șanse egale, cu scopul de a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor. Statul în cazul ăsta este și el un părinte, iar noi toți, copiii lui. Toți suntem o familie, chiar dacă unii dintre noi au pielea mai închisă, părul roz, sau preferă ciocolată albă. Dezbinarea și inventarea unor falși dușmani într-o familie deja apăsată de sărăcie și lipsuri nu poate fi decât greșit moral, indiferent de reperele fiecăruia. Suntem toți frați, trebuie să ne respectăm și să ne acceptăm diferențele. Nimeni nu ar trebui să fie umilit la el acasă, și exact asta se întâmplă zilele astea. Se irosește atâta energie doar pentru a mai învață o generație să trăiască în frică și intoleranță. Acest referendum nu schimbă nimic esențial pentru susținătorii lui, însă pentru ceilalți solidifică o cultură a fricii, a lipsei de apartenența, într-o țară care oricum își tratează rușinos minoritățile. Îmi doresc să clădim un viitor mai bun pentru generațiile următoare, un viitor în care nu există discriminare, în care toți copiii acestei țări au șanse și drepturi egale, în care nu există dezbinare, nici pe baza de culoare, nici gen, nici sex, nici în funcție de ce muzică asculți sau ce haine porți. Alătură-te și tu campaniei Iubirea nu se votează și spune-mi într-un clip de ce nu mergi la referendum. Mă bazez pe voi să se audă peste tot că dragostea învinge și Iubirea chiar nu se votează! #iubireanusevoteaza”, a scris pe Facebook Răzvan Firea.

Gabriela Firea a anunțat, în urmă cu două zile, că va vota „Da” la referendumul pentru familia tradițională.