”Răbdarea mea și-a atins limitele. Deși Facebook mi-a dat asigurări că va adapta toți termenii și condițiile serviciului până în decembrie, lucrurile tergiversează", a spus comisarul european

Compania Facebook a fost somată joi de comisarul european pe justiție și drepturile cetățenilor, Vera Jourova, să se supună regulilor Uniunii Europene privind consumatorii până la sfârșitul anului, în caz contrar urmând să fie sancționată, transmite Reuters. 

”Este vremea acțiunilor și nu a promisiunilor. Dacă modificările nu sunt implementate până la finalul anului, voi cere autorităților privind drepturile consumatorilor să sancționeze compania”, a adăugat ea.

În martie, comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, cerea Facebook să precizeze dacă exploatarea pe scară largă a datelor utilizatorilor acestei reţele sociale a afectat cetăţenii europeni.

De altfel, Comisia Europeană a solicitat atunci ”clarificări” de la Facebook după dezvăluiri cu privire la exploatarea unor date personale aparținând unor milioane de utilizatori ai rețelei de socializare de către compania Cambridge Analytica.