Ultimele dezvăluiri apărute în aceste zile spun că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), este la un pas de un blocaj total şi activitatea Fiscului riscă să fie blocată din cauza „pasivității” ministrului Eugen Teodorovici şi a luptei pe viaţă şi pe moarte de a prelua butoanele structurii şi implicit conducerea.

Cu toate acestea, ziarul Național, publică recent un articol scris de jurnalistul Cătălin Tache. care spune că Teodorovici, ar pregăti o mutare surpriză pentru a rezolva problemele şi că ar dori pur şi simplu să „externalizeze procedura de numire și implicită asumare a oamenilor din conducerea ANAF și a structurilor componente”.

Dezvăluirile spun că ministrul pare decis să nu gireze nicio grupare politică în această privinţă.

„Astfel ca, desi nu este zi in care sursele interne sa nu bage mana in foc pentru noi numiri la conducerea ANAF, ”minunea” nu se mai petrece, spre disperarea politicienilor care au inceput astfel sa-si dea seama ca-si cam iau ”teapa” vietii. Pentru ca pur si simplu ministrul Finantelor pare decis sa nu gireze niciuna dintre gruparile politice care il preseaza pentru girarea uneia sau alteia dintre garniturile propuse. Si probabil ca o sti el Teodorovici ceva, din moment ce este gata sa ”externalizeze” procedura de numire si implicita asumare a oamenilor din conducerea ANAF si a structurilor componente”, scrie sursa citată.

„Numai ca ”pasivitatea” aparent inexplicabila a lui Eugen Orlando Teodorivici s-ar putea datora in buna parte si realitatii de alcov pesediste ca acesta, desi ditamai ministru al Finantelor, oricum nu ar putea sa se bage peste Mihaela Triculescu, presedinta ANAF neavand ”dubla comanda”. La fel ca si junele Stefan Cosmin Dolis de altfel, dupa cum bine a aratat-o recenta ”furtuna in paharul” Vamilor… Astfel ca daca tot stie ca este ”mana moarta”, atunci ce rost ar avea sa-si puna in cap ”artileria grea”care gireaza activitatea ANAF-ului? Numai ca toata aceasta rotire a cadrelor din ultimii ani este deja la un pas sa duca la un blocaj total al structurii, iar atunci un tap ispasitor tot va trebui gasit…Ca doar nu va fi tocmai ”gurul” economic sacrificat pe altarul nemultumirii mediului de afaceri…”, mai spune Tache în Național.